Lärare

Helene Karabuda är vår huvudlärare och konstnärliga ledare på Sundbybergs dansskola. 

 

Helene har mångårig erfarenhet av dansyrket både som professionell dansare, koreograf, workshopledare och lärare. 1988 gick hon ut Balettakademiens yrkesskola. Flyttade samma år till Italien och jobbade som jazz- och showdansare för den statliga televisionen, under koreograf Gino Landi. Dansade bakom världsartister som Julio Inglesias, Eros Ramazzotti och Ray Charles. 

Flyttade sedan hem till Sverige och arbetade som dansare i teateruppsättningar, för modern/nutida koreografer och skapade även egna koreografier och ledde workshops. 

Under en 10-årsperiod var hon sedan anställd i professor och koreograf Efva Liljas danskompani E.L.D som dansare och solist. Under den perioden dansade de hundratals föreställningar runt om i världen och Sverige på de stora dansscenerna, på konstgallerier, museum, utomhus, i jord, i vatten, i luft och i skolor. I skolorna grundades Helenes intresse för att ge barn och unga en stark röst genom dansens fysiska och starka språk. 

2007 grundade och startade hon upp den kommunala dansverksamheten i hennes hemkommun Sundbyberg. Såg till att dansen växte i rekordfart i staden. Valdes till Årets Syndbybergare 2012. Skapade invigningsföreställningen till nyöppnandet av simhallen, koreograferade föreställningen ”Roller” på Musik på Slottet för elever och proffs, samarbetat och koreograferat flera av Teaterpiraternas uppsättningar med danselever och skådespelare. Arbetat med dans för barn med funktionsnedsättningar på Risöskolan. Under dessa år hade hon alltid också en fot inne i andra projekt. Var handledare för cirkusstudenterna på DOCH i Konstnärlig process, undervisade mimare på DI och koreograf för Sharemusic & Performing Arts. Åkt iväg många perioder med Sharemusic för att leda kompetenshöjande projekt för danslärare på Kulturskolorna i Sverige. 

Skapade och koreograferade den prisbelönta (1:a pris Screen Dance Festival) dansfilmen ”The Eye Of The Norm” 2017. 

Helene avslutade sin anställning i Sundbybergs stad våren 2018. Med ett mycket stort elevantal, var dansen nu verkligen etablerad i staden! 

Hösten 2018 går hon vidare som lärare och konstnärlig ledare för Sundbybergs Dansskola.

Med stor motivation i att sprida dansglädje och kunskap i de olika stilarna/teknikerna, fokuserar hon på elevens personliga utveckling. Med visionen att ”elever möter proffs”, undervisar hon lektioner som ger eleven en stark grund att stå på inför ett fortsatt liv inom dans. Hela tiden med måttot: ”Eleven ska vara lite gladare och mer tillfreds med sig själv när hen går hem från dansklassen än när hen kom”

Tillsammans skall vi Utforska – Utvecklas och Ha kul!

 

 
Mada S Aly
 
 
Mada har arbetat som dansare, koreograf och danslärare hela sitt vuxna liv. Han var bl a dansare i Lady Gagas EU-turné 2008, koreograferade NeYos konsert i Oslo, haft sin egen TV-show i Egypten 2006 i OTV.
 
 
Parallellt med dansandet har han alltid undervisat. ”Jag älskar att se andra dansare utvecklas och utmanas! Viktigt att eleverna också får med sig att lära peppa och lyfta varann! Vi växer och har kul tillsammans!”
 
 
Mada undervisar hiphop/street/afrobeat på måndagar och söndagar.
 
 
.
 
.
Maria Lindholm
.
 
 
Maria gjorde sin dansarutbildning på Iwanson International i München som idag räknas till en av de ledande skolorna för yrkesutbildning av moderna dansare och danspedagoger i Europa.
I München arbetade hon sedan som danslärare, drev sitt egna danskompani och gjorde artist-event. Maria har således erfarenhet och kunskap inom BÅDE de så kallade seriösa och kommersiella dansstilarna.Hemma i Stockholm har Maria medverkat som dansare på bla ”Allsång på Skansen” och ”Melodifestivalen”, men framför allt satsat på undervisning bl a på de större skolorna i Stockholms innerstad, och hon har nu sökt sig till oss. Maria har haft sin son i Helenes Dansmixgrupp på lördagar i fyra terminer och känner oss därför väl.Vi är SÅ glada att Maria nu, från och med höstterminen 2020, kommer att undervisa och sprida sin gedigna kunskap inom de olika dansstilarna här hos oss på Sundbybergs Dansskola.”Jag älskar att möta elever i alla åldrar och lära dem så mycket som möjligt inom de olika dansstilarna, se dem utvecklas, ha kul och växa i sina egna uttryck!”
 
Maria undervisar hiphop/show på lördagar, och modern/contemporary på tisdagar.
.
 
Sophie Nanne
.
 
 
Sophie började tidigt som barnskådespelare och var en av huvudrollerna i Astrid Lindgren-filmen ”Något levande åt Lame-Kal”. Hon har arbetat med regissören Lasse Hallström, Galenskaparna/After Shave i långfilmen ”Macken” och spelade ”Johanna” i SVT-serien ”Allis med is”.
 
På scen har Sophie medverkat i ett flertal musikaler så som ”Cabarét”, ”West Side Story”, ”Blood Brothers” och hon hade titelrollen i ”Dani och den Gudomliga komedin” som var slutproduktionen på Balettakademiens 3-åriga musikallinje i Stockholm.
 
Efter sin utbildning har hon koreograferat och dansat för både TV och scen, bl.a SVT Drama, Humorgalan och Pride-festivalen. Hon undervisar i både sång, teater och ett flertal dansstilar med balett som huvudinriktning.
 
De senaste 15 åren har huvudfokus varit på att undervisa barn och unga.
 

Sophie arbetar även fortsatt som skådespelare och sångerska.

”Att bjuda in till en magiska värld fylld av sång, dans och teater. Tyllkjolar och tåspetsskor. Hopp och snurrar. Ljuv musik som berör. Känsla och tanke. Dansen är mitt hem, min trygghet, min passion. Att få dela med mig av min kunskap handlar om så mycket mer än bara teknik och steg och jag vill alltid påminna om att den viktigaste dansmuskeln som finns är HJÄRTAT!”

 
Sophie Nanne undervisar balett, musikal, hiphop/show på onsdagar och söndagar.
.
 
Mambegay Joof
.
 
.
Mambegay började dansa dansmix och balett hos Helene som 4-5-åring.
.
Nu dansar hon på dansskolan Gravity.
.
Hon har undervisat på flera av våra lovkurser och även vikarierat. Alltid supernöjda elever! Vårterminen 2023 fick hon sin egen terminsgrupp.
.
Mambegay kommer att undervisa hiphop/street och dancehall på tisdagar vårterminen 2024.
.
 
Emma Oldin
.
 
Emma Oldin började dansa hos Helene som liten. Både balett och modernt.
.
Hon har tränat street/hiphop på dansskolan Gravity, och gått danslinjen på House of Shapes.
.
Emma har undervisat på flera av våra lovkurser, vikarierat hos oss i flera terminer. Alltid supernöjda elever!
.
Våren 2024 kommer hon att undervisa streetjazz på torsdagar.
 
.
Ebba Levin Mead
 
 
Ebba undervisar främst på dansskolan Gravity. Se presentation av henne på www.gravitystockholm.com .
På Sundbybergs Dansskola undervisar hon hiphop/street på onsdagar och på våra lovkurser.
.
.
Nan Phumiphak
 
 
 
 
Nan undervisar främst på dansskolan Gravity. Se presentation av honom på www.gravitystockholm.com .
På Sundbybergs Dansskola undervisar han på våra lovkurser.
 
 
Lydia Schön
 
 

Lydia började dansa som 4-5-åring med Helene som lärare. När hon var 10-11 år kom hon in på Kungliga Svenska Balettskolan, där hon fortsatt i alla år. I höst startar hon 2a året på KSB gymnasiet, profil modern/nutida.

Lydia kommer att praktisera, undervisa balett och modern på Sommarkurs-2